Arrangerte flått-kurs for russere

Kurs flått-innsamling Tregde

Den 19 til 20 mai arrangerte Folkehelseinstituttet et kurs i flått-innsamling. Noen av deltakerne kom langveisfra, deriblant fem russere fra fem regioner i nordvest Russland (Karelske republikk, Arkangelsk, Leningrad Oblast, St. Petersburg Oblast og Pskov). De hadde tatt turen til Norge for å lære mer om metoder for flått-innsamling. 

Kurset ble holdt i regi av Barentsregionprosjektet. I tillegg var det deltakere fra Scandtick Innovation og Sørlandet sykehus.

Kurs flått-innsamling teori

På kurset lærte deltakerne mer om hva slags områder flåtten trives best i og hvordan man kan finne de beste innsamlingsområdene ved hjelp av kartdata. Deltakerne fikk i tillegg en praktisk innføring i hvordan man fanger flåtten, og oppbevarer den, før analyse. Kunnskapene ble testet ut i praksis i et skogsområde utenfor Mandal i Sør-Norge. Alle deltakerne fikk diplom etter gjennomført kurs og kursets beste flått-innsamler ble også hedret med en pris.

bilde (4)