Nadia Pedersen

Studentermedhjælp og journaliststuderende

Navn og titel

Nadia Pedersen, studerende, afdelingen for Bakterier, Parasitter og Svampe, Statens Serum Institut, København.

Hvad arbejder du med til dagligt?

Til dagligt læser jeg en kandidat i journalistik og er pt. ved at skrive speciale. Jeg har en bachelor i biologi. Ved siden af studiet er jeg ansat på den del af Scandtick-projektet, der skal videreformidle forskningsresultaterne og undervisningsmaterialet fra projektet.

Hvad laver du på Scandtick-projektet?

På Scandtick-projektet er jeg derfor ansvarlig for den danske del af den eksterne kommunikation. Hvilket indebærer, at jeg skriver pressemeddelser om den nyeste forskning fra Scandtick-projektet, finpudser den danske del af undervisningersmaterialet. I den forbindelse opdaterer jeg også hjemmesiden til denne del. Derudover koordinerer jeg og udsender også informations- og undervisningsmaterialet til bl.a. skoler, hospitaler og sundhedshuse i Danmark.

Hvorfor er forskningsformidlingen vigtig?

Med en bachelor i biologi i bagagen brænder jeg for, at formidle den viden som kommer ud af forskningen. Det er utrolig vigtigt, at al den gode forskning der bliver lavet også bliver formidlet ordentlig, så forskningen bliver til gavn for befolkningen.

Hvad laver du i fritiden?

I fritiden svømmer jeg, tilbringer tid med mine venner også elsker jeg at gå til koncerter. Derudover er glad for at tage på vandreture i naturen, sidst var jeg Abisko i Nordsverige.