Ny brosjyre om flått

Flåttbrosjyre bilde

Som en del av informasjonsarbeidet i Scandtick Innovation har det blitt laget en informasjonsbrosjyre med viktig og grunnleggende informasjon om flått og flåttbårne sykdommer. Brosjyren er foreløpig kun tilgjengelig på norsk, men den vil snart bli utgitt på svensk og dansk også.

Klimaendringer,  stor hjortedyrbestand og gjengroing av kulturlandskapet har ført til flåtten nå er utbredt lenger nord og inn i landet enn tidligere. Man antar også at det er mer flått i naturen nå. Ved et flåttbitt er det en liten risiko for å bli smittet av en flåttbåren sykdom, som borreliose. Vi kan aldri bli kvitt flåtten i naturen, men man kan trolig forhindre mange tilfeller av smitte og alvorlig sykdom med kunnskap og forebygging. Derfor har vi utviklet en informasjonsbrosjyre som har fokus på nettopp dette.

Kan man bestille brosjyren?

Ja. Dersom du ønsker å bestille brosjyrer til bruk på legekontor, apotek, skoler, bibliotek, stands eller liknende kan du sende en e-post til flaatt@sshf.no. Brosjyren kan også printes ut. Bare klikk på bildet øverst! Brosjyren skal distribueres i Norge, Sverige og Danmark.