Ram Dessau

Navn og titel?

Ram B. Dessau overlæge, PhD, Klinisk mikrobiologisk afdeling i Slagelse

Ekstern lektor, Institut for regional sundhedsforskning, Syddansk Universitet

Hvad arbejder du med til dagligt?

Mit daglige arbejde er klinisk mikrobiologi, hvor jeg rådgiver kliniske kolleger om antibiotisk behandling og sygehus hygiejne. En hovedopgave er rådgivning om patienter med alvorlig blodforgiftning med bakterier og svampe. Behandlingen bliver tilrettet den enkelte patient afhængigt af resistensmønstret. En stor udfordring er resistente bakterier og valg af det antibiotikum som er effektivt.

Hvad handler din forskning om?

Min forskning handler mest om at forbedre laboratoriediagnostikken af Lyme borreliose. Jeg analysere store statistiske materialer så  beslutningsgrundlaget bliver så sikker som muligt. Jeg er en nørd der arbejder med statistik. Hjælper derfor også kolleger med forsøgsplanlægning og statistisk analyse. I forbindelse med Scanktick projektet er skal forekomsten af flåtbårne infektioner belyses nærmere.

Hvordan kan forskningen være til nytte for medborgerne?

At give den syge medborger en diagnose og behandling på et så korrekt grundlag som muligt. At give den bedst mulige viden videre. Herunder give anbefalinger om forebyggelse og sygdomsforekomst.

Hvad laver du i øjeblikket?

Lige nu er jeg ved at opstarte en ny ph.d. studerende i forbindelse med Scandtick projektet, som skal medvirke til at kortlægge hvor hyppigt flåtbårne infektioner diagnosticeres og hvilke symptomer de typisk kan give.

Hvorfor er du interesseret i flåtrelaterede infektioner?

Det er en lang historie, som begyndte med min nysgerrighed omkring avancerede matematiske beslutningsstøtte modeller til Borreliadiagnostik. Det førte til forskningssamabejde omkring Borrelia infektioner.

Hvorfor begyndte du at forske?

Der er mange  grunde til at forske. Det er en meget væsentlig del af efteruddannelse og vedligholdelse af den faglige viden. Det er væsentligt i det daglige arbejde.

Hvad laver du i fritiden?

Jeg spiller på klaver, gerne kammemusik med venner som spiller violin og horn. Min interesse er klassisk musik. Derudover er jeg glad for min køkken have hvor jeg dyrker grøntsager såsom kartofler, rødbeder og meget mere.